A Hírös – Kecskemét Vízi Sportegyesület tagjainak immár 6. alkalommal volt lehetőségük arra, hogy részt vegyenek a tavaszi montenegrói edzőtáborban.
A kajakosok az Adriai-tenger délkeleti partján fekvő, festői szépségű Kotori-öbölben készülhettek fel az idei versenyszezonra.

A hegyekkel körülvett mediterrán öbölben fantasztikus élményekkel gazdagodtak kajakosaink.

Az élményeikről Kutasné Balla Erika, az egyesület elnöke adott számot.

A vidám csapat – a 14 vegyes korcsoportú gyermek és kísérő szülők – március 10-én érkezett meg a Kotori-öbölbe, ahol 8 napot töltöttek el.

A kora tavaszi időjárás már alkalmas volt a nyílt vízi edzésekre.

A montenegrói edzőtáborban hőmérséklettől függően több km futással, evezéssel kondival teltek a napok.

„Körbe futottuk” Portonovi luxus negyedét, ahol napközben az utcákon csendes zene szólt, esti órákban különleges megvilágítású utcakép fogadta az arra járókat/ futókat.

Sajnos az időjárás nem volt mindig kegyes, sokszor fújt erős szél, esett eső. Ilyenkor sem ültünk tétlenül.

Megtekintettük Montenegró egyik legszebb városát azaz Kotor óváros részét, melyen nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg.

Az egész óvárost a Velencei Köztársaság idejében alakították ki, így az épületek többségén a reneszánsz és a barokk építészeti stílusok figyelhetők meg.

Kotori vár legtetejéig közel 1400 lépcsőfok megtételét követően elképesztően szép látvány tárult szemünk elé:

A vádlik pihentetése idejére izlelőbimbóinkat is dolgoztattuk helyi pizza fogyasztásával. Ezt követően perasti tengerparton sétáltunk egy nagyot.

A napot fagylaltozással zártuk Portonoviban.

A jó hangulatot fokozta a békés, kristálytiszta víz, ragyogó kék égbolt és háttérben a hegycsúcsok látványa, melyekkel nem lehetett betelni.

Az edzőtáborban csatlakozott a kecskeméti csapathoz Tokaj, KSI (Gyomaendrőd), Békés számos kajakosával, kenusával, és edzővel.

Az edzéseket közösen és külön-külön is végezték.

Kutasné Balla Erika az Egyesület nevében köszönetét szeretné kifejezni a segítségért, a szervezésben közreműködőknek.

  • Egyesület részéről: Kovács Tamásnak
  • Duvenbeck Immo Kft. részéről: Szabó Gyulának, de mindenekelőtt a Duvenbeck Immo Kft ügyvezetőjének, Németh Attilának.

A Duvenbeck Immo Kft. rendszeresen támogatja a sportolók utazását. Támogatásának köszönhetően az Egyesület sportolói évente többször tudnak részt venni edzőtáborokban, mint most Montenegróban is, emellett magyar versenyeken, ahonnan egyre többször térnek haza csillogó érmekkel is. Bíznak benne, ez idén is így lesz.

Duvenbeck Immo Kft. – Németh Attila Köszönjük!

Köszönet a sofőröknek – Aczél István, Nagy László – biztonságos közlekedésért.

Szeretném külön köszönetünket kifejezni Pankotai Gábornak, aki – Edzőnk betegség miatti távolmaradása okán – felkarolta kecskeméti csapatot „saját” lányai mellett gyermekeinket is edzette.