2023. szeptember 30. : Történelmi jelentőségű nap volt ez mind városunk, mind egyesületünk életében.

A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület első hivatalos kajak-kenu versenyét szervezte közösen a Vajda Attila Regionális Akadémiával.

2023. szeptember 29-én Kutasné Balla Erika elnök a Kecskeméti Televízió vendége volt. A másnapi versenyről és az egyesület életéről, terveiről is beszélt.

Beszámoló az I. Hírös Kupa kajak-kenu versenyről

Csodálatos nyárias időben, korosztályos csoportosításban több mint 200 versenyző indult az eseményen a régió U8-U16 korosztályából.

A rajthoz készülődő gyerekek a strand homokos területére készítették hajóikat.

10 órakor a 15-16 évesekkel indult a szokásostól eltérő verseny: 1000 métert kellett futni, majd 1500 métert evezni.
Utána a 13-14 éves, majd a 12, és 10-11 éves korosztály versenyszámai következtek szintén ekkora távokon.

A 8-9 éves korosztály bár rövidebb távot futott, de egy akadálypályát is teljesítenie kellett az érem megszerzéséért. Természetesen ezt követően 1,5 km -t ők is eveztek.

A programunknak volt egy különlegessége, hogy a nap zárásaként az U12-es valamint az U13-as korosztálynak egyedi futamokat is indítottunk.
Az egy hajóban ülő, térdelő versenyzők közül az egyikőjüknek kajakos, a másik félnek pedig kenus versenyzési engedéllyel kellett rendelkeznie, és így eveztek le egy rövidebb távot.

A versenyzők nagyon élvezték, emellett sokoldalú képesség fejlesztő lehetőség, és jó csapatmunka a szakágak között. Videó 1 és Videó 2

A Kecskeméti Televízió is beszámolt a versenyről a Sportmagazin műsorában:

Városunk vendégei voltak:

  • Algyői Vízisport Egyesület
  • Csongrádi Kajak-Kenu Club
  • Körös Dragon SE Szarvas
  • Békésszentandrási Kajak Kenu Klub
  • Szegedi Vízisport Egyesület
  • Tiszakécskei Vízisport Klub

Köszönjük, hogy itt voltatok!

Egy év múlva találkozzunk újra, ugyanitt!

Köszönjük, hogy Kecskemét Önkormányzatát képviselve gratuláltak és érmeket adtak át eredményes sportolóknak: Szamler László és Jánosi István képviselő urak.

Köszönet Sik Mártonnak, a Vajda Attila Regionális Akadémia vezetőjének és csapatának, hogy segítette, támogatta rendezvényünket.